10 دانشمند غربی که جهان را تغییر دادند
در بخش علم و فناوری سایت باارزش، 10 دانشمند غربی که جهان را تغییر دادند را معرفی میکنیم ، امیدواریم مورد پسند شما دوستان عزیز واقع شده باشد.
شماره 10 این رده بندی اختصاص دارد به خانم رزوالیند فرانکلین ، خانم فرانکلین متولد 25 ژوئیهٔ 1920 اهل انگلستان و در لندن زندگی کرده اند تخصص اصلی شان در شیمی بوده و در شناسایی ساختار مولکول دیانای (DNA)، آرانای (RNA)، انواع ویروسها، زغالسنگ و گرافیت نقش مهمی ایفا کرده اند.10 دانشمند غربی که جهان را تغییر دادند
شماره 9 این رتبه بندی تعلق میگیرد به آقای کارل لینه (Carl Linnaeus) روستایی زاده ی متولد 23 مه 1707 در منطقهٔ اسملاند در جنوب سوئد ، گیاهشناس و پزشک سوئدی و پایهگذار طبقهبندی گیاهان و جانوران بود. ایشان در کتاب سیستما ناتورا 4400 گونه از حیوانات و 7700 گونه از گیاهان را طبقهبندی کرده است.
شماره 8 این رده بندی میرسد به فیثاغورس ، فیثاغورس 570 سال پیش از میلاد مسیح در شهر ساموس یونان بدنیا آمد.به واسطه تعالیم او بود که واژه نظریه معنای آشنای امروزی را پیدا کرد. گفته میشود او اصطلاح «فلسفه» را ابداع کرد و نیز نخستین کسی بود که واژه ی «کیهان» را برای جهان به کار برد. او اولین متفکر بزرگی بود که ریاضی را با فلسفه پیوند داد .این واقعیت که نظام کائنات در همه سطوح از عظیم ترین کهکشان های دوردست گرفته تا ساختار درونی یک اتم از طرح مشابهی پیروی می کند که می توان به زبان ریاضی بیانش کرد نمونه ای از پیوند ریاضی و فلسفه است.
قضیه فیثاغورث در ریاضیات یکی از مشهورترین دستاوردهای اوست که برای عموم قابل درک و استفاده است.
او اولین کسی بود که در بیش از ۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، گرد بودن زمین را مطرح نمود و بیان کرد که زمین دارای دو قطب شمال و جنوب بوده و خورشید و ماه به دور زمین میگردند.
قضیه فیثاغورث در ریاضیات یکی از مشهورترین دستاوردهای اوست که برای عموم قابل درک و استفاده است.
شماره 7 این رده بندی در اختیار خانم آدا لاولیس متولد 10 دسامبر 1815 لندن و اهل انگلستان هست.
آدا از دوستان نزدیک و همکاران و مشوقان چارلز ببیج بود و چند برنامه برای ماشین تفاضلی و ماشین تحلیلی ببیج (صورتی از ماشین حساب) تهیه کرد.به همین دلیل، او غالباً به عنوان اولین برنامهنویس رایانهای شناخته شدهاست.
وزارت دفاع آمریکا در سال 1979 به افتخار این دانشمند، نام وی را بر زبان برنامهنویسی ایدا (آدا) گذاشت. جامعه کامپیوتر بریتانیا نیز از سال ۱۹۹۸ جایزهای با نام او به برگزیدگان این رشته اهدا میکند. همچنین در سال ۲۰۰۸ مسابقات سالانهای برای زنان دانشجوی علوم رایانه با نام وی برگزار میشود.
شماره 6 کسی نیست جز گالیلئو گالیله ، متولد 15 فوریهٔ 1564. گالیله، اخترشناس، فیزیکدان و مهندس ایتالیایی اهل پیزا بود که برخی نیز او را یک همهچیزدان میدانند.گالیله، پدر اخترشناسی رصدی، پدر روش علمیو پدر علم مدرن لقب یافتهاست.
شهرت گالیله، بیشتر به دفاع از مدلکوپرنیک برمیگردد. کوپرنیک، پیشاز گالیله گفته بود که خورشید به گرد زمین نمیچرخد. رد مدل زمینمرکزی کلیسا، که صدها سال همچون سخنی آسمانی تلقی میشد، به محکوم شدن گالیله در دادگاه تفتیش عقاید انجامید؛ و اگر توبه نکرده بود، چهبسا زنده در آتش سوزانده میشد.او معتقد بود که «برای شناخت علمی، بهجای گمانهزدن باید اندازه گرفت و سنجید. نیز باید کوشید آنچه را که نمیتوان اندازه گرفت، قابل اندازهگیری کرد» او همچنین نوشت که «قانون طبیعت به زبان ریاضیات نوشته شدهاست» روش علمی تازه، نخستین گام اساسی بشر به سوی کشف یک دنیای تازه بود و راه را برای انقلاب علمی و فنی و اختراعات تازه و دگرگونساز گشود.برخی گالیله را مخترع تلسکوپ میدانند.
شماره 5 این لیست تعلق میگیرد به نیکولا تسلا ،متولد 10 ژوئیه 1856 در سمیلجان کراوسی .تسلا ،مخترع، مهندس برق، مهندس مکانیک، فیزیکدان، و آیندهپژوه صربتبار آمریکایی بود. وی بیشتر برای نقش خود در طراحی سیستم نوین برقرسانی بر اساس جریان متناوب شناخته میشود.
او حتی تصویربرداری اولیه با پرتو ایکس را انجام داد. او همچنین یک قایق با کنترل از راه دور ساخت. تسلا به عنوان یک مخترع مشهور شد و دستاوردهای آزمایشگاه خود را به افراد سرشناس و مراجع ثروتمند نشان داد و ایدهها و اختراعات او نقل محافل شدند.
در کنفرانس عمومی وزن و اندازهگیری به پاس خدمات او، یکای چگالی شار مغناطیسی در سیستم SI به نام تسلا نامگذاری شد. شواهد نشان میدهند تسلا مخترع حقیقی رادیو است. برخی نیز وی را مخترع سده بیستم شمردهاند.
شماره 4 لیست ده دانشمند غربی که جهان را تغییر دادند اختصاص دارد به چارلز داروین ، داروین متولد 12 فوریه 1809 در انگلستان است.
داروین زیستشناس و زمینشناسی بود که بیش از هر چیز برای یافتههایش در زمینهٔ دانش فرگشت(تکامل) شناخته میشود. نظریه او میگوید همهٔ گونهها دارای نسب مشترک هستند. امروزه این نظریه در میان دانشمندان پذیرفته شدهاست و یکی از مفاهیم بنیادی زیستشناسی بهشمار میآید و البته تأثیر این نظریه هرگز به زیستشناسی محدود نمیشود و حوزههای مختلف دیگری از علم را تحتتأثیر قرار دادهاست.
شماره 3 این لیست اختصاص دارد به آیزاک نیوتن ، نیوتن متولد 4 ژانویهٔ 1643 در انگلستان هست.
ایشان ریاضیدان، فیزیکدان، اخترشناس، متخصص الهیات و نویسنده بودند که بهعنوان یکی از مؤثرترین دانشمندان کل تاریخ و یک شخصیت کلیدی در انقلاب علمی شناخته میشود. کتاب او اصول ریاضی فلسفه طبیعی که برای نخستین بار در سال ۱۶۸۷ منتشر شد، مبانی مکانیک کلاسیک را بنا نهاد. همچنین او سهم بزرگی در نورشناسی ایفا کرد. او و گوتفرید لایبنیتس، بهطور همزمان و مستقل حساب دیفرانسیل و انتگرال را ایجاد کردند.نیوتن فرمولی برای قوانین حرکت و گرانش جهان وضع کرد که دیدگاه غالب علمی را تا پیش از ارائه نظریه نسبیت تشکیل میداد.
در دههٔ ۱۶۶۰ میلادی نیوتن دربارهٔ شکست نور تحقیق میکرد. او دریافت که اگر نور سفید از یک منشور بگذرد، به طیفی از رنگها تجزیه میشود .
قوانین نیوتن در حرکت اجسام بسیار معروف هستند
- قانون اول نیوتن : «هر جسم در سکون یا حرکت یکنواخت در راستای خط مستقیم، به همان حالت میماند مگر در اثر نیروهای بیرونی ناچار به تغییر آن حالت شود.»
- قانون دوم نیوتن (رابطهٔ نیرو و شتاب): «کل نیروی وارد بر یک جسم برابر است با حاصلضرب جرم آن جسم در شتاب آن.»
- قانون سوم نیوتن (قانون کنش و واکنش): «هرگاه جسمی به جسمی دیگر نیرو وارد کند جسم دوم نیز نیرویی به همان اندازه ولی در خلاف جهت بر جسم اوّل وارد میکند.»
شماره 2 از لیست 10 دانشمند غربی که جهان را تغییر دادند اختصاص دارد به خانم ماری کوری ،ایشان متولد ۷ نوامبر ۱۸۶۷ در ورشو لهستان هستند.
توسعه نظریه رادیواکتیویته و ترویج اصطلاح رادیواکتیویته، توسعه تکنیکهای خالصسازی ایزوتوپهای رادیواکتیو و کشف دو عنصر بهنامهای پولونیوم و رادیوم از جمله دستاوردهای اصلی او بهشمار میروند. بهعنوان یکی از شناختهشدهترین دانشمندان، ماری کوری به نمادی برای جامعه علمی تبدیل شدهاست
ماری کوری اولین زنی بود که موفق به کسب جایزه نوبل شد و اولین کسی بود که دو جایزه نوبل گرفت. او تنها زنی بود که دو بار این جایزه را کسب کرد و تنها فردی بود که در دو رشته مختلف علمی موفق به دریافت این جایزه شد. علاوهبر جایزه نوبل شیمی، او جوائز دیگری نیز کسب کرد:
- جایزه نوبل در فیزیک (۱۹۰۳، بهصورت مشترک با پیر کوری و هانری بکرل)
- مدال دیوی (۱۹۰۳، بهصورت مشترک با پیر کوری)
- مدال ماتئوچی (۱۹۰۴، بهصورت مشترک با پیر کوری)
- جایزه آکتونیان (۱۹۰۷)
- مدال الیوت کرسون (۱۹۰۹)
- مدال فرانکلین از جامعه فلسفه آمریکا (۱۹۲۱)
شماره 1 لیست 10 دانشمند غربی که جهان را تغییر دادند تعلق میگیرد به آلبرت انیشتین .
انیشتین متولد 14 مارس 1879 در شهر اولم آلمان هست. انیشتین نظریه نسبیت را بهعنوان مهمترین دستاوردش توسعه داد که در کنار مکانیک کوانتومی دو ستون فیزیک مدرن بهشمار میروند. او بهخاطر تاثیرش بر فلسفه علم نیز شناخته میشود. در نظر عامه مردم، اینشتین بیشتر بهخاطر فرمول همارزی جرم و انرژی یعنی E=mc۲ شهرت دارد که از آن بهعنوان معروفترین فرمول در سراسر جهان یاد میشود.
او در سال 1922 موفق به کسب جایزه نوبل در فیزیک «برای خدماتش در زمینه فیزیک نظری و به ویژه کشف قانون اثر فوتوالکتریک که گامی اساسی در توسعه مکانیک کوانتومی بهحساب میآید» شد. هیچیک از نامزدها در سال 1921 واجد شرایط تعیین شده توسط آلفرد نوبل نبودند بنابراین در همان روزی که نیلز بور جایزه نوبل سال 1922 را «به خاطر پژوهشهایش در ساختار اتم و تابش گسیل شده از آنها» دریافت کرد جایزه نوبل سال 1921 به اینشتین داده شد. علاوهبر جایزه نوبل، او موفق به کسب افتخاراتی مانند مدال ماتئوچی (1921)، همکار انجمن سلطنتی (۱۹۲۱)،مدال کاپلی (1925)،مدال طلائی انجمن سلطنتی اختر شناسان (1926)،مدال ماکس پلانک (1929)،عضویت در آکادمی ملی علوم آمریکا (1942)،شخصیت قرن تایمز (1999)نیز شد. علاوهبر جایزههایی که اینشتین موفق شد در طول زندگی کسب کند برخی جایزهها نیز به افتخار او نامگذاری شدهند که جایزه آلبرت اینشتین، مدال آلبرت اینشتین،جایزه اینشتین در علوم لیزر،جایزه اینشتین انجمن فیزیک آمریکا، جایزه جهانی علمی آلبرت اینشتین و جایزه صلح آلبرت اینشتین از جمله این موارد هستند.