فوتبال ایران

تاج: ترجیح ما انتخاب مربی ایرانی برای تیم ملی است

به گزارش باارزش، در این نشست ابتدا محمدرضا تهرانی رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با اشاره به اهمیت و گستره فوتبال در سراسر جهان از این رشته به عنوان پدیده‌ای یاد کرد که علاوه موقعیت رفیع ورزشی، عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و تبلیغاتی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. وی همچنین از فوتبال به عنوان ابزار قدرتمندی یاد کرد که توانسته توجه جوامع مختلف دنیا را به سوی خود معطوف کند.

در ادامه جلسه، اعضای کارگروه ورزش مباحثی چون لزوم تعین تکلیف سرمربی تیم ملی، روزآمد کردن کارکرد کمیته‌های تخصصی، ایجاد تحول در ساختار اداری و عملیاتی فدراسیون، تنظیم منشور حقوق هواداری، حمایت و نظارت بر فعالیت‌های باشگاه‌ها، تشکیل اتاق فکر در فدراسیون، نظارت و دقت بیشتر بر قرارداد مربیان خارجی، ارائه بسته فرهنگی، متناسب با فضای فعلی فوتبال، چگونگی برخورد با ناهنجاری‌های این ورزش و مسائل مختلف دیگر را مطرح کردند.

رئیس فدراسیون فوتبال سخنران نهایی این نشست بود که با اشاره به مباحث مطرح شده و نقطه نظرات اعضای کارگروه حزب موتلفه، حضور خود در این جلسه را فرصت مغتنم شمرد که طی آن هم توفیق دیدار با کارشناسان با سابقه و اصحاب رسانه فراهم شد و هم این امکان به وجود آمد تا از نزدیک در جریان دغدغه‌های جمعی از چهره‌های دلسوز ورزش و فوتبال قرار گیرد. ایشان همچنین با ذکر خاطره و یاد کرد از شادروان علی‌اکبر پرورش از پیشگامان موتلفه اسلامی از این تشکیلات به عنوان حزبی ریشه‌دار نظام یاد کرد.

تاج در ادامه با اشاره به برخی ابهامات در خصوص انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال اظهار داشت: «ما در فدراسیون فوتبال با جدیت پی‌گیر این موضوع هستیم و جلسه مهمی با اعضای هیئت رئیسه داشتیم که در آنجا تصمیم گرفته شد طی همین هفته، فرد مورد نظر را معرفی کنیم. ترجیح ما این است که یک چهره شاخص داخلی را برای هدایت تیم ملی انتخاب کنیم به شرطی که این مربی بتواند با نظم و انضباط کامل امور محوله را به انجام برساند. فردی که واجد شرایط، توانمند و دارای کارنامه قابل قبول باشد. با این وجود موضوع مربی خارجی هم هنوز مطرح است و نهایتا ما تا بیستم اسفندماه سرمربی تیم ملی را معرفی خواهیم کرد. در اینجا جا دارد از مربیان داخلی خوبی که طی این روزها نام آنها مطرح شد و دلخوری‌هایی به وجود آمد عذرخواهی کنم بدیهی است هدف ما این نبود که موجبات دلخوری کسی فراهم شود.»

او در ارتباط با عملکرد تیم ملی و پاره‌ای حواشی در مسابقات جام جهانی تصریح کرد: «تیم ملی فوتبال قسمتی از بدنه جامعه هر کشوری است که عملکرد آن می‌تواند در افزایش روحیه جامعه نقش بسزایی ایفا کند. اگر تیم ملی در هر مسابقه‌ای به ویژه میادین بین‌المللی، آسیایی، جهانی و المپیک پیروز شود، انرژی مثبت و شادی حاصل از آن در پیکر جامعه تزریق خواهد شد بر عکس شکست‌ها هم حال جامعه را بد می‌کند. پس وظیفه تک تک بازیکنان تلاش در جهت افتخارآفرینی برای کشور است. بدیهی است سیاست‌بازان همیشه دنبال فرصت هستند تا طعمه‌های خود را از میان چهره‌های مطرح خصوصا ورزشکاران انتخاب کنند به همین دلیل درگیر شدن بازیکنان در مسائل سیاسی می‌تواند آینده خود آنان را خراب کند.
نکته مهم دیگر این که وقتی برخی از ورزشکاران درگیر و طعمه این سیاست بازان شوند، حرکاتی از خود نشان می‌دهند که خودشان نیز به آن کار اعتقاد ندارند و از عواقب‌ آن با خبر نیستند!»

رئیس فدراسیون فوتبال با اشاره به لزوم راه‌اندازی اتاق فکر در فدراسیون فوتبال گفت: «قبول دارم که باید چنین مرکزی را داشته باشیم البته همین الان هم من، آقای نبی به عنوان نایب رئیس و دیگر همکاران در تصمیم‌گیری‌ها از مشورت و هم‌اندیشی افراد مختلف استفاده می‌کنیم با این وجود می‌پذیرم که دایره مشورت باید گسترده‌تر باشد.»

تاج در ارتباط با لزوم تقویت برخی کمیته‌ها تصریح کرد: «اینکه کم و کاستی‌هایی در عملکرد برخی از کمیته‌ها و دیگر ارکان فدراسیون وجود داشته باشد امر طبیعی است با این وصف دیکته ننوشته غلط ندارد وقتی حجم کار بالا باشد امکان بروز خطا هم وجود دارد. کار در فدراسیون فوتبال با فدراسیون‌های دیگر متفاوت است. امروزه فوتبال تنها یک ورزش نیست بلکه این رشته در مباحثی چون صنعت، فرهنگ، تبلیغات، جامعه و حتی سیاست تاثیر می‌گذارد لذا باید در پیگیری مسائل، تمام ابعاد آن در نظر گرفته شود. ما دیدیم اگر قرار باشد جور تخلف بازیکن را باشگاه بکشد و هر دفعه آنها جریمه شوند نه تنها ورزشکار به خود نمی‌آید بلکه ممکن است ناهنجاری‌های بیشتری درست کند لذا به این نتیجه رسیدیم که از این پس هر بازیکنی جریمه شد باید آن را شخصا بپردازد، این امر باعث می‌شود تا ورزشکاران به خود آیند و حواسشان باشد که تخلف نکنند و در صورت تکرار با جرایم سنگین‌تری مواجه خواهند شد تا اخلاق حرفه‌ای را رعایت کنند.»

رئیس فدراسیون فوتبال در پاسخ به این پرسش که چرا قرارداد مربیان خارجی غالبا به نفع آنها و به ضرر فوتبال ما تمام می‌شود، خاطرنشان کرد: «طبق مقررات فیفا هر مربی که دو ماه حقوق نگرفته باشد می‌تواند شکایت کند و باشگاه نه تنها باید مبلغ کامل قرارداد او را بپردازد بلکه مربی مذکور می‌تواند با دریافت مطالبات خود قرارداد را هم یک طرفه فسخ کند. مشکلات در پرداخت ارز به مربیان خارجی از دلایل اصلی شکایت آنهاست. تلاش داریم مسئله را به نوعی مرتفع کنیم تا مشکلاتی از این دست گریبان فوتبال ما را نگیرد.»

تاج درباره موضوع حرفه‌ای شدن باشگاه‌ها، تاکید کرد: «آنها باید موارد معین شده را رعایت کنند از جمله اینکه لازم است قرارداد با بازیکنان و مربیان شفاف و سقف بودجه آنها مشخص باشد. مسائل فرهنگی و موارد دیگر هم در این مبحث دیده شده که ضرورت دارد تمام این موارد از شفافیت کامل برخوردار باشد. هر باشگاه استانداردها را رعایت کرد می‌تواند مجوز حرفه‌ای بگیرد. یکی دیگر از وظایف آنها سازندگی و پرورش استعدادهاست که بعضا مورد غفلت واقع شده است. باشگاه‌ها اگر به جای هزینه چند صد میلیونی برای جذب دو بازیکن صاحب نام، این پول‌ها را صرف سازندگی و تیم‌های پایه خود کنند، آن وقت صاحب چند بازیکن صاحب نام خواهندشد، اما متاسفانه بیشتر باشگاه‌های ما نتیجه‌گرا شده و وظایف خود را در راه سازندگی و بازیکن‌سازی از یاد برده‌اند. دود چنین تفکری به چشم تیم‌های ملی پایه خواهد رفت.»

او در واکنش به ضعف عملکردی برخی از هیئت‌های استانی گفت: « اینکه در تعدادی از استان‌ها با ضعف عملکرد هیئت‌ها مواجه هستیم غیرقابل کتمان است به همین دلیل شخصا همه استان‌ها را زیر نظر دارم و از نزدیک پی‌گیر فعالیت آنها هستم. سعی خواهیم کرد اگر تغییراتی در راس هیئت‌ها انجام می‌گیرد به نفع فوتبال باشد.»

رئیس فدراسیون فوتبال در رابطه با انجام بازی دوستانه تیم ملی با تیم‌های کشورهای دیگر نیز پاره‌ای مشکلات را در این رابطه دخیل دانست اما در عین حال تاکید کرد امر مذکور نیز محقق خواهد شد و طبق تقویم فیفا انجام خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *