اخبار کسب و کارها

روند های نوسانات قیمت در صنعت ناودانی آهنی و تاثیر آن در ساختمان سازی

بررسی نوسانات قیمت ناودانی - تصویر 1

ناودانی، یکی از مقاطع فولادی به حساب می‌آید که کاربردهای فراوانی در صنعت ساخت‌وساز دارد. نوسانات قیمت این نوع قطعات فولادی، به طور مستقیم بر قیمت تمام‌شده‌ی پروژه‌های ساختمانی تأثیر می‌گذارد؛ باید توجه داشته باشید که این محصول در داخل کشور تولید می‌شود و در اختیار پیمانکاران قرار می‌گیرد.

آیا از اهمیت این مقاطع در صنعت ساختمان آگاهی دارید؟ به نظر شما، نوسانات قیمت‌های این محصولات چه تاثیری بر هزینه‌های ساخت و خرید مسکن دارند؟ در ادامه همراه ما بمانید تا به این سوالات پاسخ دهیم.

ناودانی چیست - تصویر 2

ناودانی چیست؟

قبل از اینکه به بررسی تاثیر نوسانات قیمت ناودانی بر صنعت ساخت و ساز بپردازیم، باید به طور مختصر با ناودانی آشنا شویم. ناودانی که از اصطلاح انگلیسی Steel C Channels می‌آید، نوعی پروفیل است که از فولاد ساخته می‌شود.

در تولید ناودانی‌های مختلف، علاوه‌بر فولاد، از مواد دیگری نیز استفاده خواهد شد و به وسیله‌ی روش نورد گرم تولید می‌شوند. همچنین، باید این نکته را در نظر بگیرید که ناودانی از دو بخش اصلی تشکیل می‌شود که یکی را جان و دیگری را بال می‌نامند.

ناودانی‌ها از لحاظ شکل ظاهری، جنس، وزن و سایر ویژگی‌ها با یکدیگر تفاوت دارند؛ انواع مختلفی از ناودانی‌ها در بازار موجود هستند که در ادامه به آنها اشاره کرده‌ایم:

  • ناودانی ساده
  • ناودانی مشبک
  • ناودانی از جنس آهن
  • ناودانی از جنس استیل (آلیاژی)
  • ناودانی گالوانیزه
  • ناودانی آلومینیومی
  • ناودانی سبک
  • ناودانی سنگین

بر اساس کاربرد مورد نظر، بودجه و سلیقه‌ای که دارید، می‌توانید ناودانی مورد نظر خود را خریداری کنید.

نوسانات قیمت ناودانی - تصویر 3

نوسانات قیمت‌های ناودانی تحت تاثیر کدام عوامل قرار دارند؟

در این بخش به تجزیه و تحلیل مؤلفه‌هایی می‌پردازیم که باعث نوسان قیمت این محصولات فولادی می‌شوند و به تبع آن، بر قیمت‌های پروفیل و در نهایت بازار مسکن اثر می‌گذارند.

موارد تاثیرگذار شامل عناصری جهانی و داخلی هستند. به عنوان مثال، با بالا رفتن قیمت‌های جهانی شمش‌های فولادی، قیمت مقاطع فولادی در بازارهای داخل و خارج افزایش می‌یابد.

علاوه‌بر این، جنگ‌ها، نرخ ارزهای بین‌المللی، قیمت طلا، نفت و وقوع حوادث طبیعی و غیرطبیعی از دیگر عوامل جهانی هستند که بر بازار محصولات فولادی تأثیر می‌گذارند؛ در حالی که عوامل نوسان‌ساز داخلی، شامل میزان عرضه و تقاضا، قیمت سوخت، دستمزد کارکنان، وضعیت اقتصادی کشور و دسترسی به مواد اولیه هستند.

تأثیر نوسانات قیمت ناودانی بر پروژه‌های ساختمانی

هزینه ساخت هر ساختمان و قیمت تمام‌شده هر متر مربع از واحدهای تجاری یا مسکونی، به مواد اولیه استفاده‌شده در آن بستگی دارد. به‌طور خاص، تأثیر قیمت ناودانی در افزایش یا کاهش بودجه‌های ساختمانی، علاوه‌بر نرخ روزانه این محصول، به میزان مصرف آن در پروژه نیز وابسته است.

برای مثال، باید بررسی شود که ناودانی در کدام بخش‌های ساختمان مورد استفاده قرار خواهند گرفت. به همین دلیل، اکثر پیمانکاران و مدیران پروژه با استعلام روزانه قیمت‌ها، در تلاش هستند تا در ارزان‌ترین حالت ممکن به خرید ناودانی بپردازند.

به طور کلی، همان‌طور که می‌دانیم و اشاره شد، این روزها بازار فرآورده‌های فولادی نوسانات زیادی دارند. با توجه به شرایط منطقه‌ای، نوسانات نرخ ارز و تغییرات بازار فولاد، ساخت، خرید و اجاره مسکن با چالش‌های فراوانی روبرو شده است.

سخن آخر

در این مطلب، تلاش کردیم تا شما را به طور دقیق و تفصیلی با ناودانی آشنا سازیم و توضیح دهیم که چه فاکتورهایی باعث نوسانات قیمت‌ ناودانی می‌شود و این نوسانات چه تاثیری در صنعت ساختمان سازی دارند.

امروزه با پیشرفت‌های تکنولوژی و وجود تعداد زیادی وبسایت در فضای مجازی، جستجو برای استعلام قیمت ناودانی، قیمت نبشی و دیگر محصولات فولادی کار دشواری نیست. یکی از وبسایت‌های قابل اعتماد در این زمینه، پیوان است که با ارائه اطلاعاتی کامل و به‌روز، تلاش می‌کند تا شرایط مناسبی برای خرید شما ایجاد کند و در زمینه افزایش شفافیت بازار فولاد نقش مهمی داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *