علم و فناوری

دانشگاه های ایرانی در رتبه‌بندی تایمز

دانشگاه های ایرانی در رتبه‌بندی تایمز

 دانشگاه های ایرانی در رتبه‌بندی تایمز

دهمین فهرست دانشگاه‌های برتر جوان از سوی پایگاه رتبه‌بندی تایمز منتشر شد که بر اساس آن ۲۶ دانشگاه ایرانی با قدمتی کمتر از ۵۰ سال در این رتبه‌بندی حضور دارند.

 محمدجواد دهقانی، رییس موسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری : پایگاه رتبه‌بندی تایمز فهرست سال ۲۰۲۱ دانشگاه‌های جوان دنیا با قدمتی کمتر از ۵۰ سال را منتشر کرد.  این پایگاه که در سال ۲۰۲۰، ۴۱۴ دانشگاه را منتشر کرده بود،‌ در سال ۲۰۲۱ این تعداد را به ۴۷۵ دانشگاه رسانده است. این دهمین فهرست دانشگاه‌های برتر جوان است که در دنیا از سال ۲۰۱۲ تا کنون به صورت سالانه توسط پایگاه رتبه‌بندی تایمز انجام شده است.

دهقانی اظهار کرد: در بین ۴۷۵ دانشگاه که در این رتبه بندی حضور دارند، سهم جمهوری اسلامی ایران از دانشگاه‌های جوان و برتر دنیا  ۲۶ دانشگاه بوده است. دانشگاه علوم پزشکی کردستان با رتبه ۵۰ و قرار گرفتن در فهرست ۵۰ دانشگاه برتر دنیا دانشگاه اول ایران در این فهرست است.

وی ادامه داد: سایر دانشگاه­‌های حاضر در این رتبه بندی، دانشگاه کاشان(۱۱۴)، دانشگاه صنعتی شیراز (۱۲۳)، دانشگاه علوم پزشکی ایران (۱۲۷)، دانشگاه صنعتی اصفهان (۱۴۵)، دانشگاه یاسوج (۱۴۶)، دانشگاه محقق اردبیلی (۱۵۵)، دانشگاه کردستان (۱۶۵)، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشگاه لرستان، دانشگاه مازندران، دانشگاه سمنان، دانشگاه صنعتی شاهرود (۳۰۰-۲۵۱) دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه گیلان، دانشگاه رازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، دانشگاه شهرکرد (۳۵۰-۳۰۱)، دانشگاه اراک، دانشگاه حکیم سبزواری، دانشگاه شاهد، دانشگاه شهید باهنر، دانشگاه یزد(۴۰۰-۳۵۱)، دانشگاه بیرجند و دانشگاه سیستان و بلوچستان (۴۰۱+) هستند.

دهقانی گفت: دانشگاه­‌های علوم پزشکی کردستان، محقق اردبیلی، علوم پزشکی کرمان، لرستان، رازی، تربیت رجایی، اراک، حکیم سبزواری و سیستان و بلوچستان که امسال در رتبه بندی حضور دارند، در سال پیش در این فهرست حضور نداشتند.

وی ادامه داد: در جدول زیر عملکرد سالانه دانشگاه‌های کشور در رتبه بندی دانشگاه های جوان تایمز نمایش داده شده است. لازم به ذکر است از سال ۲۰۱۲ که این رتبه بندی آغاز شده تا سال ۲۰۱۶ دانشگاه صنعتی شریف در این رتبه بندی حضور داشته است و از سال ۲۰۱۷ به علت اینکه قدمت این دانشگاه از ۵۰ سال بیشتر شد، در این رتبه بندی حضور ندارد.

دهقانی گفت: لازم به ذکر است که دانشگاه‌های بزرگ کشور همچون دانشگاه تهران، علوم پزشکی تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه شیراز و دیگر دانشگاه‌هایی که در دیگر رتبه‌بندی های تایمز حضور داشته‌اند، دارای قدمتی بیش از ۵۰ سال هستند و لذا نمی‌توانند در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جوان حضور یابند.

دانشگاه های ایرانی در رتبه‌بندی تایمز

عملکرد کشورهای اسلامی در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جوان تایمز ۲۰۲۱

رییس موسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری تصریح کرد: در رتبه بندی دانشگاه‌های جوان تایمز ۲۰۲۱، دانشگاه‌های ۱۷ کشور اسلامی حضور دارند که کشورهای ترکیه، ایران به ترتیب با ۳۱ و ۲۶ دانشگاه به لحاظ تعداد دانشگاه‌های حاضر در رتبه بندی، رتبه اول و دوم را دارند و کشور مصر با ۱۵ دانشگاه در رتبه سوم قرار دارد. به لحاظ رتبه دانشگاهی نیز دانشگاه الفیصل عربستان سعودی(۳۶)، دانشگاه قطر (۴۳) و دانشگاه علوم پزشکی کردستان ایران (۵۰)، به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را در بین کشورهای اسلامی دارند. جدول زیر وضعیت دانشگاه‌های کشورهای اسلامی را در این رتبه بندی نشان می دهد.

 

دهقانی افزود: رتبه­‌بندی تایمز یکی از مشهورترین نظام‌های رتبه بندی بین المللی است که هر ساله دانشگاه های برتر دنیا را بر اساس ۱۳ شاخص عملکردی در قالب ۵ معیار کلی آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجه بین‌المللی جهت انجام مقایسه‌های جامع و متوازن مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: در ارزیابی دانشگاه‌های جوان، جهت انجام بررسی‌های مطلوب‌تر، به شاخص‌های نظرسنجی شهرت دانشگاهی وزن کمتری اختصاص داده شده است. همچنین، در رتبه‌بندی تایمز از سه منبع اطلاعاتی شامل ۱- اطلاعات حاصل از نظرسنجی‌ها، ۲- اطلاعات ارائه شده از سوی دانشگاه‌ها و ۳- اطلاعات پژوهشی دانشگاه‌ها در پایگاه استنادی اسکوپوس جهت محاسبه شاخص‌ها و نمرات بهره گرفته شده است.

به نقل از موسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری، در سال ۲۰۲۱ دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور حائز عنوان برترین دانشگاه جوان دنیاست. دانشگاه          Paris Sciences and Letters – PSL Research University Paris فرانسه رتبه دوم و دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ که در سه سال متوالی رتبه اول را داشت، امسال رتبه سوم دنیا را از آن خود کرده‌اند.

برترین دانشگاه‌های دنیا در حوزه علوم زیستیبرترین دانشگاه‌های جهان در رشته‌های سلامت

شاید از این مطالب هم خوشتون بیاد:
قندها کلید ورود ویروس‌ها به سلول ها
نقش پروتئین‌ها در حافظه و یادگیری
تحقیقی درباره مثلث‌های عشقی
خورشید مصنوعی انگلیس هم به ۱۰۰ میلیون درجه می‌رسد
روش جدید تزریق دارو به بدن
عوارض ترک اعتیاد با داروی گیاهی دتوکسین کاهش می یابد
سرب چای را با 5 دقیقه دم کردن کم کنید
تاثیر سینوزیت مزمن در فعالیت مغز
بهترین دانشگاه‌های هنر ایران و جهان
برترین دانشگاه‌های جهان در مهندسی مکانیک و هوانوردی
طرح یک قرن پیش تسلا در ماشین آلات آینده
تشخیص تومور مغزی از طریق آزمایش ادرار یا پلاسمای خون
دستگاه فتوسنتز مصنوعی هوشمند
10 دانشمند غربی که جهان را تغییر دادند
عصاره دانه خربزه برای از بین بردن سنگ کلیه
با خنده قند خون را تنظیم کنید
راهکار دفع خرده‌سنگ‌های کلیه
قضیه سیاه چاله استیون هاوکینگ تایید شد
تاثیر شاخص توده بدنی بر سرطان پستان
از ریش‌دار شدن زنان و دستکاری DNA تا آهن‌ربایی شدن بدن
چرا برخی از مبتلایان به کرونا باوجود داشتن آنتی‌بادی زیاد به شدت بیمار می‌شوند
رتبه دانشگاههای ایران در میان دانشگاههای برتر آسیا
پرفروشترین گوشیهای موبایل سال 1401-2022
چرا باید فیلتر لنز استفاده کنیم ؟ 10 نکته مهم قبل از خرید فیلتر لنز
مزایای یادگیری اسکرچ جونیور برای کودکان: آغاز یادگیری برنامه‌نویسی از سنین پایین
مدیریت زمان: کلیدی ترین فاکتور موفقیت در کنکور
====================================
داستان کوتاه گنجشگ با لیاقت
داستان کوتاه دم گاو
داستان کوتاه مرد فقیر و بقال
داستان کوتاه حکیم و چوپان
داستانی کوتاه از خاکسپاری حافظ
داستان کوتاه کاشف پنی سیلین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *