تسلا موتورز
معرفی تسلا موتورز
در این بخش ما سعی داریم تا به معرفی شرکت تسلا موتورز بپردازیم و همین طور میخواهیم شما را با تاریخچه و انواع خودروهای این شرکت مدرن و بروز آشنا کنیم،پس با ما همراه شوید.
شرکت تسلا موتورز در سال ۲۰۰۳ توسط مارتین ابرهارد، جفری استرابل و ایلان ماسک تأسیس شد که ایلان ماسک هماکنون بهعنوان مدیر عامل اجرایی و رئیس هیئت مدیره تسلا موتورز فعالیت میکند و سهام تسلا در بازار بورس نزدک معامله میشود.
هدف اصلی تسلا تجاری سازی خودروهای برقی بود. به این منظور کار خود را با تولید ماشین اسپرت لوکس آغاز کرد و سپس به سمت تولید ماشینهایی همچون سدان و خودروی کامپکت ارزان قیمت رفت.
در ژوئن ۲۰۰۹ تسلا ۲۴۶۵ میلیون دلار آمریکا وام را از وزارت انرژی ایلات متحده آمریکا دریافت کرد. این بودجه بخشی از برنامه ۸ میلیارد دلاری وام به تولید خودروهای با تکنولوژی پیشرفته بود و از تولید تسلا مدل اس و نیز فناوری پاوِرتِرِین حمایت کرد.
نخستین خودرو تسلا
نخستین تولید تسلا، خودروی تمامبرقی تسلا رودستر است. این خودرو نخستین خودرویی است که از باتری یون لیتیمی در بازه بیشتر از ۳۲۰ کیلومتر (۲۰۰ مایل) برای هر شارژ استفاده مینماید.این اتومبیل نیروی خود را تماماً از باتری به دست میآورد. رودستر تسلا نیروی خود را در تقریباً ۷۰۰۰ بار باتری قابل شارژ لیتیوم_یونی ذخیره میکند. این باتریها دقیقاً همانند باتریهایی هستند که در کامپیوترهای لپتاپ بکار میروند.
علاوه بر شتاب صفر تا تا صد کیلومتر در 9.1 ثانیه، این رودستر به حداکثر سرعت ۴۰۰ کیلومتر در ساعت میرسد و با یک بار شارژ باتریهایش، ۱۰۰۰ کیلومتر را میپیماید. اولین نمونههای تولیدی دو نفره بود، اما برنامههایی برای تولید مدل سدان نیز در دست بررسی است.هزینه سوخت این خودرو به ازای هر مایل کمتر از ۲ سنت است.
در فاصله سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ این شرکت تعداد ۲٫۲۵۰ دستگاه رودستر تسلا را در ۳۱ کشور به فروش رساند و در سال ۲۰۱۶ تسلا بیش از ۷۶ هزار خودرو تولید کرد.
تسلا مدل اس
این اتومبیل نیروی خود را تماماً از باتری به دست میآورد.مدل پایه تسلا اس در ۶،۵ ثانیه از صفر به صد میرسد، و با شارژ کامل باتری ۱۶۰ مایل (۲۶۰ کیلومتر) مسافت را میپیماید. ۱۰۰۰ نمونه اول این ماشین از نوع Signature هستند که مجهز به باتریهایی با توانایی پیمودن ۳۰۰ مایل (۴۸۰ کیلومتر) میباشند. مدت زمان مورد نیاز برای شارژ کردن باتریهای آن بستگی به ظرفیت باتریها و جریان و ولتاژ شارژر دارد. با یک شارژر ۲۴۰ ولت و ۲۰ کیلو ولت به ازای هر ساعت شارژ ۱۰۰ کیلومتر را میپیماید. شارژ کامل باتری ۸۵ کیلوواتی ۵ ساعت طول میکشد. همچنین با تجهیزات سیستم Quick charge به مدت ۴۵ دقیقه میتوان ۸۵٪ باتری را شارژ نمود. تعویض باتری آن هم در کمتر از ٢ دقیقه امکانپذیر است.
تسلا مدل ایکس
این نمونه اولیه در 9 فوریه 2012 در استودیوهای طراحی تسلا در Hawthorne معرفی شد.مدل X از پلت فرم سدان کامل تسلا مدل اس توسعه داده شده است و در کارخانه Tesla در Fremont کالیفرنیا تولید می شود که اولین تحویل مدل X در ماه سپتامبر 2015 آغاز شد. مدل X در سال 2016 پس از یک سال تمام در بازار، رتبه هفتم را در بین خودروهای پرفروش جهان به خود اختصاص داد.
تسلا مدل 3
تسلا مدل 3 (Tesla Model 3) یک خودرو تمام برقی چهاردرب سدان کامپکت است. این خودرو در ۳۱ مارس ۲۰۱۶ برای اولین بار معرفی شد. تولید آن برای مشتریان به صورت انبوه در پایان سال ۲۰۱۷ و ابتدای سال ۲۰۱۸ شروع شد.
تا ۷ آوریل ۲۰۱۶، یعنی یک هفته پس از معرفی، مسئولان رسمی شرکت اعلام کردند که میزان ۳۲۵٬۰۰۰ سفارش خرید برای مدل ۳ ثبت شده است، رقمی بیش از ۳ برابر میزان فروشی که مدل اس تا پایان سال ۲۰۱۵ داشت. این سفارش خرید نشان دهنده پتانسیل فروش بیش از ۱۴ میلیارد دلار است.همینطور تا ۱۹ آوریل، تسلا نزدیک به ۴۰۰٬۰۰۰ سفارش دریافت کرد.عرضه رسمی این خودرو از ۲۸ ژوئیه ۲۰۱۷ آغاز شد.
طبق گفته مسئولان شرکت تسلا این خودرو تمام الکتریکی دامنه پیماشی دستکم برابر با ۳۴۶ کیلومتری (۲۱۵ مایل) داشته و برای نشستن ۵ نفر جای کافی دارد. این خودرو دارای صندوق جلو و عقب بوده و همینطور قادر به شتابگیری ۰–۱۰۰ در کمتر از ۶ ثانیه میباشد. انتظار میرود مدل ۳ ضریب اصطکاکی برابر ۰٫۲۱ دارا باشد، کمی کمتر از ضریب درگ مدل اس (۰٫۲۴)، که کمترین میزان در بین تمامی خودروهای در حال تولید میباشد.
اتو پایلت (رانندگی خودکار)
از ویژگیهای مهم خودروهای شرکت تسلا قابلیت رانندگی خودکار یا همان اتو پایلت است. این شرکت ادعا میکند که با این قابلیت میتواند احتمال تصادف را کاهش دهد.
اما این ادعای شرکت تسلا کاملا صحیح نبود،راننده یک خودروی ساخت شرکت تسلا مدل اس بعد از تصادف با یک کامیون کشته شد. این تصادف زمانی رخ داد که راننده خودرو را در حالت خودکار (اتو پایلت) قرار داده بود و رانندگی آن را بر عهده نداشت.
تسلا در بیانیهای اعلام کرد: “به نظر میرسد که مدل اس قادر به تمایز بین رنگ سفید کامیون با نور درخشان آسمان نشده”، و به همین دلیل زمانی که کامیون سر راهش قرار گرفته، نتوانسته مسیر خود را تغییر دهد.
صدرنشینی
در آوریل سال ۲۰۱۷ گروه خودروسازی تسلا موفق به پیشی گرفتن از شرکت جنرال موتورز ارزشمندترین شرکت خودروسازی در بازار بورس سهام در آمریکا (نزدک) شد. به طوریکه ارزش کل سهام تسلا به رکورد ۵۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسید و از ارزش سهام ۴۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری جنرال موتورز بالاتر رفت. علت این رشد سهام، افزایش محبوبیت خودروهای الکتریکی، بهبود عمر باتریهای آنها و تقاضا برای خرید این نوع خودروها بودهاست.
هماکنون تنها، ارزش سهام دو شرکت گروه فولوکس واگن آلمان و تویوتا ژاپن بالاتر از این شرکت قرار دارد.