بزرگانبزرگان جهانبیوگرافیلذت زندگی

بیوگرافی آلن تورینگ پدر علم رایانه

کودکی و جوانی آلن تورینگ

آلن تورینگ

آلن تورينگ (Alen Mathison Turing) ، پدر علم محاسبه نوين و علم رايانه، روز 23 ماه ژوئن 1912 در بريتانيا متولد شد. او دومين و آخرين فرزند خانواده تورينگ بود. نام خانوادگي تورينگ او را در سطح افراد سرشناس و با اصالت بريتانيا قرار مي‌داد. پدرش عضو مامورين شهري هند بود و چون والدين او مي‌خواستند فرزندانشان در بريتانيا بزرگ شوند او و برادر بزرگترش جان بيشتر نزد خويشان و دوستان والدينشان در لندن بودند. اين رها کردن فرزند در سنين اوليه تأثير کمي بر روي جان – برادر آلن- و نيز بسياري از نسل طبقه متوسط آن زمان داشت، ولي معلوم شد که آلن تورينگ  آسيب عميقي از اين تجربيات اوليه ديد، او لکنت زبان مشخصي پيدا کرد.

آلن تورینگ در روز 23 ماه ژوئن 1912 در بريتانيا متولد شد

از همان كودكي علائم نبوغ در وي هويدا بود. آلن تورينگ در سن 14 سالگي توانست به مدرسه دولتي و پرهزينه “شربورن” در شهر دورست راه پيدا كند اما تمايل ذاتي او به سمت رياضيات و علم نزد اساتيد اين مدرسه اهميتي نداشت زيرا در آن دوره  تاكيد بيشتر روي مسائل و مباحث كلاسيك بود. در همان سال مدير مدرسه براي والدين او نامه نوشت كه “اگر او مي‌خواهد دانشمند شود وقت خود را در يك مدرسه دولتي هدر مي‌دهد”.

با اين حال تورينگ توانايي قابل توجه خود را در زمينه‌هاي مورد علاقه‌اش، با حل مسايل پيچيده در سال 1927 بدون اينكه حتي حساب ديفرانسيل مقدماتي خوانده باشد به نمايش گذاشت. در سال 1928 با كريستوفر مركوم كه از دانشجويان سال بالايي او بود رابطه دوستي پيدا كرد كه اين دوستي در سال 1930 با مرگ مركوم پايان يافت. کريستوفر اولين کسي بود که پيله تنهايي او را سوراخ کرده بود و  با مرگ او تورينگ درهم شكست و ايمان مذهبي خود را از دست داد.

آلن تورينگ در سال‌هاي 1931 تا 1934 مشغول تحصيل در دانشگاه كينگس كالج بود و به خاطر مقاله‌اش در رابطه با قضيه محديديت مركزي در سال 1935 به عنوان عضو آنجا انتخاب شد.
در 28 ماه مي سال 1936 در مقاله “درباره‌ي اعداد شمارا با استفاده از انسكيداس پرابلم”، تورينگ فرمول بندي‌هاي سال 1931 كورت گودل را درباره محدوديت‌هاي اثبات و محاسبات تجديد كرد و زبان رياضي محور گودل را با چيزي كه امروزه ماشين تورينگ ناميده مي‌شود جايگزين كرد.

آلن تورینگ

ماشين تورينگ به يك ماشين حالات متناهي گويند كه در آن با هر انتقال يك نماد بر روي نوار چاپ مي‌شود

ماشین تورینگ
آلن تورينگ در سال ۱۹۳۷ مقاله ای را با عنوان درباره ی اعداد و محاسبه پذیر منتشر کرد که به اندازه ی هر رویداد منحصر به فردی دیگری می تواند آغاز عصر جدید کامپیوتر تلقی شود. این مقاله به اختصار طرحی از آنچه را شرح می دهد که به آن ماشین تورینگ می گویند و آن کامپیوتری بود که شالوده اش در قلب کامپیوترهای دیجیتال بعدی قرار دارد. این موضوع به تمام جنبه های کامپیوترهای ابتدایی تا مدرن، همچون توانایی خواندن، نوشتن و پاک کردن داده ها، حافظه ای برای ذخیره سازی داده ها، یک واحد پردازش مرکزی و به معنای یک برنامه به واسطه مجموعه ای از دستور العمل های ریاضیاتی ساخته شده، شکل داد. این وسیله به شکلی که توصیف شده بود هرگز ساخته نشد ولی عملا به شکلی پیشرفته و اصلاح شده از دهه ی ۱۹۵۰ به تولید انبوه رسید.

ماشین انگیما

ماشين انيگما
انيگما نام دسته‌اي از ماشين‌هاي الكترومكانيكي مبتني بر روتر است كه براي رمزنگاري و رمزگشايي پيام هاي محرمانه به‌ كار مي‌رفته است. اين ماشين در سال‌هاي 1920 ميلادي به عنوان يك محصول تجاري عرضه شد. ارتش نازي مدل خاصي از اين ماشين به نام انيگماي ورماخت را توليد نمود و از آن در جنگ جهاني دوم به‌ كار برد. متفقين با تلاش دانشمندان و رياضي‌دانان از جمله آلن تورينگ موفق به گشودن رمز پيام‌هاي ارتش آلمان‌ها شدند.

ماشین انیگما براي رمزگشايي پيام هاي محرمانه به‌ كار مي‌رفته است

نظریه در عمل
پس از جنگ آلن تورینگ از ریاضیات نظری روی گرداند و مهارت های خود را جهت استفاده در آغاز صنعت کامپیوتر قرارداد. آلن تورینگ سمتی را در آزمایشگاه فیزیک ملی پذیرفت و در ساخت موتور کامپیوتر خودکار درگیر شد. در زمان کوتاهی پس از آن در سال ۱۹۴۸ بر روی ماشین رقمی خودکار منچستر در دانشگاه منچستر سپس کامپیوتری با بزرگترین حافظه در جهان به کار پرداخت. آلن تورینگ به همان اندازه که در ساخت فیزیکی ماشین ها طی این مرحله درگیر بود. در ضمن دانش علم ریاضیات خود را نیز در تولید زبان های برنامه نویسی ابتدایی به کار برد.

آزمایش تورینگ
آلن تورینگ شکی نداشت که کامپیوترها نه تنها نقش فزاینده ای در زندگی نسل های بعدی ایفا خواهد کرد بلکه متقاعد شده بود که آنها ترجیجا به سطحی از مهارت خواهند رسید که می توانند همانند انسان ها فکر کنند. برای اندازه گیری زمانی که در آینده این امر در اختیار قرار می گیرد، او آزمایشی را که در مقاله سال ۱۹۵۰ با عنوان دستگاه محاسبه و نبوغ مختصرا شرح داده بود اختراع کرد.

ماشین انگیما

این مقاله آنچه را که به عنوان آزمایش تورینگ شناخته شد را پیشنهاد کرد، که به وسیله آن یک متصدی کامپیوتر از راه دور مجبور به پرسیدن سوالاتی از هر دو انسان و کامپیوتر هوشمند بود. اگر این اپراتور نمی توانست پاسخ های انسان زنده و این ماشین را تشخیص دهد، سپس کامپیوتر این آزمایش را پشت سر گذاشته بود. تورینگ معتقد بود که تا سال ۲۰۰۰ این مرحله فرا میرسد، که احتمالا تخمینی زود هنگام بود که امروزه نسبت به ۵۰ سال قبل مواجه شدن با آن ساده تر است. این آزمایش به نقش بازی کردن در مناظراتی راجع به هوش مصنوعی ادامه می دهد.

مرگ آلن تورینگ

آلن تورینگ در 8 ژوئن 1954 بر اثر مسموميت با سيانور جان سپرد. بسياري مرگ او را عمدي ميدانستند و پليس بريتانيا مرگ او را خودكشي اعلام كرد.

تورینگ

جايزه تورينگ
جايزه تورينگ معتبرترين جايزه در علم رايانه است كه هر سال از سوي انجمن ماشين محاسب  “ACM ”  به اشخاصي كه سهم بسزايي در زمينه كامپيوتر دارند اعطا مي شود. از آنجاييكه جايزه نوبل براي علم كامپيوتر وجود ندارد از اين جايزه به عنوان جايزه نوبل در كامپيوتر ياد مي شود.

baarrzesh

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *