اخبار کسب و کارهاارز دیجیتال

بررسی عملکرد الگوهای پرایس اکشن در شرایط بازار نوسانی

الگوهای پرایس اکشن در بازار نوسانی - تصویر 1

پرایس‌ اکشن یکی از محبوبیت ترین سبک های معاملاتی تحلیل تکنیکال بوده که در تمامی بازارهای مالی کاربرد دارد. در این سبک، معامله گران فقط از نمودار قیمتی استفاده می کنند و کاری با اندیکاتورها ندارند. در واقع، معامله گران به بررسی رفتار قیمت در گذشته پرداخته و الگوهای قیمتی را شناسایی می کنند. سپس به کمک این الگوها، آینده قیمت را پیش بینی و به انجام معامله می پردازند. برای اینکه بتوان الگوهای قیمتی پرایس اکشن را به خوبی شناسایی و از آن ها برای انجام معامله استفاده کرد، ابتدا باید تمامی آن ها و نحوه کار با آن ها را یاد گرفت. در ادامه با ما همراه باشید که بررسی تمام الگوهای پرایس اکشن خواهیم پرداخت.

انواع الگوهای پرایس اکشن

افرادی که به روش تکنیکال به انجام معامله می پردازند، معتقد هستند که قیمت رفتار گذشته خود را تکرار می کند؛ در نتیجه، این رفتار تکراری قیمت باعث ایجاد الگوهای مشخصی در بازار می شود که پس از تشکیل هر کدام از این الگوها انتظار می رود که قیمت یک رفتار مشخصی را از خود نشان دهد؛ به عبارت ساده تر، هر عملی یک عکس العملی دارد.

در سبک پرایس اکشن یا همان پرایس اکشن ال بروکس، الگوهای قیمتی زیادی از جمله الگوهای کندلی پرایس اکشن، الگوهای کلاسیک پرایس اکشن و… که در ادامه به بررسی مهم ترین های آن ها می پردازیم.

شناخت و تسلط بر نحوه استفاده از این الگوها به معامله‌ گران کمک می کند تا حرکت آتی و آینده قیمت را پیش بینی کنند.

در ابتدا به بررسی مهم ترین الگوهای کندلی پرایس اکشن می پردازیم.

الگوهای کندلی پرایس اکشن

الگوهای مختلف کندلی پرایس اکشن وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

  1. الگو بین بار
  2. الگو کی بار
  3. الگو پوشا

1.الگو پین بار

یکی از بهترین و پرتکرار ترین الگوهای کندلی پرایس اکشن، الگو پین بار است. شاید این الگو را با نام های دیگری از جمله چکش، چکش معکوس، مرد به دار آویخته یا شهاب سنگ شنیده باشید، اما این ها فقط اسامی هستند و تفاوتی در نحوه شناسایی و کارکرد الگو ندارد. الگو پین بار را می توان در همه جای نمودار مشاهده کرد، اما این الگو فقط در محدوده های مهم قیمتی از جمله محدوده های مقاومتی و حمایتی استاتیک، لول های فیبو و خطوط روند است که اهمیت دارد. این الگو از یک بدنه کوچک و یک سایه بلند از یک طرف تشکیل شده (طرف دیگر سایه ندارد یا سایه کوتاهی دارد) که نشان از فشار معامله گران است و دارای دو حالت صعودی و نزولی نیز می باشد. حالت صعودی آن دارای یک سایه بلند از طرف پایین بوده و اگر نواحیه حمایتی تشکیل شود، نشان از فشار خریداران است. حالت نزولی آن دارای سایه بلندی از بالا بوده و اگر در نواحی مقاومتی تشکیل شود، نشان از فشار فروشندگان می باشد. این الگو می تواند معامله خوبی را با ریوارد های بسیار بزرگی برای معامله گران ایجاد کند؛ اما بیشتر نقش هشدار را دارد و بهتر است که با الگو کی بار ترکیب شود.

2.الگو کی بار

از دیگر الگوهای کندلی پرایس اکشن که بسیار اهمیت دارد، الگو کی بار می باشد. الگو کی بار درواقع، نقش تایید کننده هشدار صادر شده از الگو پین بار را ایفاد می کند و تشکیل آن پس از الگو پین بار می توان یک سیگنال بسیار ایده آل برای ورود به معامله باشد. این الگو از یک کندل بزرگ و کشیده تشکیل شده که سایه ندارد یا سایه کوتاهی دارد. کی بار دارای دوحالی صعودی و نزولی است که صعودی آن پس از الگو پین بار صعودی در نواحی حمایتی تشکیل می شود و نزولی آن پس از الگو پین بار نزولی در نواحی مقاومتی تشکیل می شود. پس از دیدن این کندل می توان وارد معامله شد.

الگو کی بار ایده آل دارای 3 شرط زیر است:

  • بدنه بزرگ و کشیده داشته باشد
  • سایه نداشته باشد یا سایه کوتاهی داشته باشد
  • در حالت صعودی، بالای high price کندل قبلی خود و در حالت نزولی، پایین low price کندل قبلی خود close دهد.

نکته: از این الگو به تنهایی و بدون الگو پیین بار می توان برای ورود به معامله استفاده کرد؛ اما از الگو پین بار به تنهایی نمی توان استفاده کرد و بعد از آن حتما باید الگو کی بار تشکیل شود.

3.الگو پوشا (engulf)

یکی دیگر از الگوهای کندلی پرایس اکشن، الگو پوشا یا همان اینگالف است. تفاوت این الگو با دو الگو قبلی در این است که برخلاف آن ها از دو کندل تشکیل شده است. در الگو پوشا، کندل دوم بسیار اهمیت دارد که باید کندل قبلی خود به طور کامل پوشش دهد. این الگو دارای دو حالت صعودی و نزولی نیز می باشد که صعودی آن در نواحی حمایتی تشکیل شده و کندل دوم ( کندل سبز و صعودی) باید کندل اول ( کندل قرمز و نزولی قبل از خود) را به طور کامل پوشش دهد و در بالای high price کندل اول close دهد. حالت نزولی آن در نواحی مقاومتی تشکیل شده و کندل دوم (کندل قرمز و نزولی) باید کندل اول (کندل سبز و صعودی قبل از خود) را به طور کامل پوشش دهد و در پایین low price کندل اول close دهد. پس از دیدن این کندل می توان وارد معامله شد.

انواع الگو پرایس اکشن - تصویر 2

الگو های کلاسیک

نوع دیگری از الگوهای پرایس اکشن ال بروکس وجود دارند که به الگوهای پرایس اکشن کلاسیک نیز معروف می باشند. این الگو به صورت یک یا دو کندل نبوده و در واقع، مجموعه از چند کندل خواهند بود که به اشکال خاصی در نمودار مشاهده می شوند. در ادامه به بررسی مهم ترین های آن ها می پردازیم.

  1. الگو سر و شانه
  2. الگو کف و سقف دو قلو
  3. الگو مثلث

1.الگو سروشانه

یکی از مهم ترین الگوهای کلاسیک، الگو سروشانه است. این الگو جزء الگوهای بازگشتی بوده که در انتهای یک روند تشکیل می شود و پس از آن انتظار می رود که روند تغییر کند. این الگو از سه سقف یا سه کف تشکیل می شود و دارای دو حالت صعودی و نزولی است که حالت صعودی آن در انتهای یک روند نزولی تشکیل شده و کف وسط آن پایین تر از دو کف دیگر خواهد بود. حالت نزولی آن در انتهای یک روند صعودی تشکیل شده و سقف وسط آن بالاتر از دو سقف دیگر نیز تشکیل خواهد شد. همچنین، این الگو دارای یک خط گردن است که در حالت صعودی از اتصال سقف ها به یک دیگر و در حالت نزولی از اتصال کف ها به یک دیگر تشیکل می شود. در صورتی که خط گردن با یک الگو کی بار شکسته شود، می توان وارد معامله شد.

2.الگو کف و سقف دوقلو

الگو کف و سقف دوقلو همانند الگو سروشانه از الگو های بازگشتی بوهد و در انتهای روندها تشکیل می شود. این الگو از دو سقف یا کف برابر یا غیر برابر تشکیل می شود و دارای دو حالت نزولی و صعودی است. حالت صعودی آن که به کف دوقلو معروف است، در انتهای روند نزولی تشکیل شده و می توان از روی سقف های آن یک خط گردن رسم کرد. هنگامی که خط گردن با الگو کی بار شکسته شد، می توان وارد معامله خرید شد. حالت نزولی آن که به سقف دوقلو معروف است، در انتهای روند صعودی تشکیل شده و می توان از روی کف های آن یک خط گردن رسم کرد. هنگامی که خط گردن با الگو کی بار شکسته شد، می توان وارد معامله فروش شد.

الگو مثلث

الگو مثلث از الگوهای رایج بازارهای مالی است که به صورت مثلث متقارن، افزایشی و کاهشی تشکیل می شود. این الگو جزء الگوهای ادامه دهند می باشد و معمولا در جهت روند قبل از مثلث شکسته شده و در آن جهت حرکت می کند. با این حال، اگر مثلث از سمت خلاف روند قبلی شکسته شد، می توان در جهت شکست وارد معامله شد. ورود به معامله با این الگو براساس الگو کی بار خواهد بود.

نتیجه گیری

در این مقاله به معرفی مهم ترین الگوهای پرایس اکشن ال بروکس پرداخته شد و نحوه ورود به معاله با آن مورد بررسی قرار گرفت. تمام الگوهای پرایس اکشن دارای دو حالت نزولی و صعودی بوده و قوانین مخصوص به خود را دارند که قبل از استفاده از آن ها باید به خوبی مباحث مربوط به هرالگو را یاد گرفت. به خاطر داشته باشید که استفاده از این الگو بدین معنی نیست که همیشه می توانید روند بازار به درستی پیش بینی کنید و از بازار سود کسب کنید. هر الگو دارای وین ریت (درصد موفقیت) خاص خود بوده و استفاده از آن باعث می شود که نمودار و حرکت قیمت را بهتر، راحت تر و با احتمال برد بیشتر تحلیل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *